www.fanxezer.tk-ya xoş gəlmisiniz! Çərşənbə axşamı, 2024-05-07, 4:19 PM
AzNetin ən yaxşı əyləncə saytı
       
Menyu

Bolmə
Saytımız [7]
Proqramlar [16]
Din [23]
Xakerlər üçün [4]
Musiqi [11]
Şəkillər [15]
Video [13]
İdman [10]
Məntiq [5]
Veb Usta [5]
Tanınmışlar [7]
Mobil dünya [14]
Bayramlar və tarixi günlər [28]
Azərbaycan [14]
Yumor [6]
Heyvanlar [6]
Kulinariya [5]
Oyunlar [7]
Lətifə və aforizmlər [7]
Şeir dünyası [4]
Hekayələr [7]
Maraqlı [30]
Skriptlər [3]
Xəbərlər [21]
Teleseriallar [4]
Digər [11]
Texnologiya [6]
Komputer bilgiləri [35]

Mini çat


Sorğu
Saytımızın dizaynı xoşunuza gəlirmi?
Cəmi səs sayı: 526

 
Statistika

Hal-hazırda saytda: 1
Qonaqlar: 1
İstifadəçilər: 0

  


Əsas » Fayllar » Kulinariya

Şokoladlı Bananlı Keks
[ ] 2009-06-24, 7:49 PM
null
Azərbaycanda baking powder ın olub olmadığından əmin deyiləm. Əgər yoxdursa, bunun yerinə keksə sadəcə soda əlavə edin. Cəmi: 0.5 çay qaşığı soda kifayətdir. 


Ərzaqlar
Un: 3/4 stəkan (245 q) 
Tünd kakou tozu: 1/4 stəkan (30 q)
Şəkər tozu:1 stəkan (250 q) 1/4 çay qaşığı
Duz: 1/4 çay qaşığı 
Vanil tozu: bir çimdik 
Banan:3 yetişmiş (təxminən 454 qram), yaxşıca əzilmiş (təxminən 1 1/2 stəkan banan püresi əldə edəcəksiniz)
Yumurta: 2 böyük, yüngülvari mikserlə və ya qaşıqla çalınmış
Kərə yağı: 1/2 stəkan (120 q) qazın üzərində və ya mikrodalğalı sobada əridilmiş (bildiyiniz ərinmiş yağ deyil) və soyudulmuş halda
Qoz: 1/2 stəkan (55 q) xırda (noxud boyda) doğranmış halda

Baking powder (səhf etmirəmsə, rusca buna pekarskiy poroşok deyirlər): 
Soda:
1 çay qaşığı 
Tünd plitka şokolad: [
1/2 stəkan (85 q) xırda (noxud boyda) doğranmış halda
Hazırlanması:
1.Sobanı 180˚C-dək qızdırın.
2] 23 X 13 X 8 s ölçüləri olan keks formasının dibini və kənarlarını azacıq yağlayın.

3.Böyük bir qabda un, kakao tozu, şəkər tozu, baking powder (bax: qeyd), soda, duz və vanil tozunu qaşıqla qarışdırın
4.Başqa qabda əzilmiş banan, yumurta və yağı qaşıqla qarışdırın. Sonra isə bananlı qarışığı unlu qarışığa əlavə edib qarışdırın. Əldə etdiyiniz kütlə nə çox qatı, nə də ki, çox duru olmalıdır. Şəkildə gördüyünüz kimi. Buna qoz və şokoladı da əlavə edib qaşıqla qarışdırın.
5.Alınan kütləni yağlanmış keks formalı xüsusi qaba tökün. Sobanın orta yerində 55-60 dəqiqə ərzində bişirin. Keksin hazır olub - olmamasını yoxlamaq üçün içərisinə kibrit batırıb çıxardın ? çıxan kibritə xəmir yapışmayıbsa¸ tortunuz hazırdır. Keks öz formasında bir qədər soyuduqdan sonra, onu formadan çıxardın. İstəyən keksin üzərinə şəkər nişastası səpə və yaxud da şokoladlı qlazur yaya bilər. Bu keks isti-isti də çox ləzzətli olur.
Nuş Olsun!


Bölmə: Kulinariya | Müəllif: FanXezer
Baxış sayı: 1064 | Yükləmələr: 0 | Reytinq: 5.0/1 |
Cəmi şərhlər: 0

ss=commTable border=0 cellSpacing=1 cellPadding=2 width="100%">
Adınız *:
Email:
Təhlükəsizlik kodu *:
Giriş

Axtar

Arxiv


Müalicə pulunuz bir stəkan süd ilə ödənilmişdir

17 Noyabr-Dirçəliş günü

Içki və içki içənlər barədə ayə və hədislər!

Lətifələr

Süleyman peyğəmbər və qarışqa hekayəsi

Ağ çörəyin təhlükəsi

Eyfel qülləsi haqqında

Tək Səbir - Toy Klipi


Dost saytlar
  • Xəzər-Lənkəranan fanat saytı
  • Internetin ən gizli saytı
  • İslam, Haqq Din

  • Namaz vaxtları


    Reklam


    Məlumatlar
    IP adresiniz -18.218.55.14

    Nikiniz - Qonaq

    Statusunuz: Guests

    Ad gununuz -

    Bu gun ad gunu olanlar:

    Qeydiyyat tarixiniz:

    Sizin brauzeriniz:  

    Admin: FanXezer

    Hava haqqında

    Copyright Hazırladı:FanXezer © 2024
    Free web hostinguCoz -->